Nieuws Exposanten

Op Polyclose 2020 maakt u kennis met de laatste nieuwigheden van toonaangevende marktspelers. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod:


AVZ
Altera: de ultieme flexibele buitenruimte

Altera, "de ultieme flexibele buitenruimte". Een spreuk die de essentie van deze veelzijdige zonwering perfect weet samen te vatten. Wie de Altera echter enkel typeert als zonwering doet het ernstig tekort. Het gaat hier namelijk om een hybride tussen een zonwering en (vrijstaande) terrasoverkapping. Een lamellendak, uniek in ons assortiment, dat grotendeels uit aluminium onderdelen bestaat. Waar normaliter zonweringdoek het werende gedeelte voor zich neemt, zijn het hier de traploos instelbare 125 graden roterende aluminium lamellen die de zonnestralen in iedere stand geduchte weerstand bieden. Naast zonwerend is de Altera, in dichte stand, ook waterwerend. De geïntegreerde waterafvoer zorgt ervoor dat er ook tijdens een stevige bui met een gerust hart van het buitenleven genoten kan worden. Naast de standaard toepassing is de Altera uit te voeren met allerlei accessoires die uw verblijf in eigen tuin nog verder veraangenamen. Weer of geen weer, de Altera is de ultieme flexibele buitenruimte voor u.


BARBIER HARDWARE SUPPLIERS
Thermotresh: de enige dorpel die aan alle pvc- & houten kaderprofielen kan worden aangepast

Het grootste voordeel is dat ongeacht het kaderprofiel, de dorpel en toebehoren identiek blijven! Thermotresh garandeert een hoge weerstandskracht tegen infiltraties van lucht, water of wind dankzij de geïntegreerde waterdrainage. Thermotresh past zich aan deurdiktes tussen 68 en 88 mm aan, en zijn hoogte van 24 mm garandeert het perfecte gebruik volgens de Europese normen. Demonstraties en volledige technische details op de Barbier-stand.


DEJOND
Brandwerende beglaasde deuren en wanden met slanke stalen profielen

Sinds kort heeft de toonaangevende Zwitserse fabrikant Forster de brandwerende profielreeks Fuego Light in staal (en roestvrij staal) met succes laten testen volgens de Belgische norm inzake brandwerendheid. Deze stalen Fuego Light profielen hebben een brandbestendige tussenlaag voor brandwerende, beglaasde vaste wanden of deuren. Het systeem biedt een breed scala van toepassingen en een grote conceptuele vrijheid. Slanke profielen zorgen voor maximale transparantie en de combinatie van deze slanke brandbestendige stalen profielen met glas bewijst dat schoonheid, zichtbaarheid en verlichting niet altijd moeten inboeten voor veiligheid en omgekeerd. De brandwerende deuren hebben een brandweerstand EI130 en EI160 (met Benor/ATG-goedkeuring). Voor de brandwerende wanden bestaan er profielreeksen voor EI30, EI60, EI90 en zelfs tot EI120. Ook wanden met gekleefd glas zijn een mogelijkheid.


COMHAN HOLLAND
Voorkom regenwater op gevel met aluminium waterslagen

Speciaal voor de gevelbouw heeft Comhan Holland aluminium waterslagen in het assortiment. Waterslagen voorkomen dat regenwater (en meekomend vuil) direct op de onderliggende gevel loopt. Ze worden onder de onderdorpel van een kozijn aangebracht en steken net iets buiten de gevel. Doordat ze schuin aflopen, stroomt het water makkelijk weg. Comhan levert standaard waterslagen in een hellingshoek van 15°, 10° en 5°, met een lengte van 6000 mm of op verzoek op maat gezaagd. Bovendien is het mogelijk om waterslagen in een afwijkende dieptemaat uit aluminium plaat te zetten. Alle waterslagen kunnen wij in de gewenste oppervlakte behandeling leveren: brute (onbewerkt), geanodiseerd of in elke RAL-kleur gepoedercoat. Voor de waterslagen in de 40SL-serie hebben wij ook glij-kopschotten in het assortiment. Deze kopschotten zijn voorzien van rubber en zorgen zo voor een goede afdichting. Op die manier vermindert u de kans op inwatering aanzienlijk.


FAC
Federatie Aluminium Constructeurs ondersteunt haar leden met opleidingen en vorming

Aluminiumschrijnwerk en -gevelbouw zitten de afgelopen jaren in de lift. De orderboekjes van de constructeurs zijn goed gevuld. De vraag naar kwalitatief hoogwaardig personeel is daardoor groot. De Federatie Aluminium Constructeurs (FAC) ondersteunt haar leden om aan deze nood te voldoen en zet haar schouders onder de opleiding en vorming van talent in en voor de sector. Ze beoogt hierbij een mix van doelgroepen. Zo richten de theoretische basiscursus en vervolmakingscursus Geveltechniek zich tot de technische leidinggevenden en medewerkers. Voor plaatsers, werfleiders en ploegbazen organiseert FAC praktijkgerichte workshops. De federatie levert ook inspanningen om aluminium schrijnwerk in het leerplan van de middelbare studierichting Schrijnwerk een volwaardige plaats te bezorgen. Ten slotte probeert FAC werkzoekenden warm te maken voor een job in de sector door de organisatie van een praktijkcursus Productie Aluminium Schrijnwerk.


HARINCK
Magnetude: uniek vleugeloverdekkend systeem

Dit uniek vleugeloverdekkend systeem kan gebruikt worden voor elk PVC- en ALU-profiel. Magnetude is een gepatenteerd systeem over heel Europa dat werkt via magnetisme. Het systeem biedt enorme voordelen: antidilatatie (met dit systeem zijn problemen met kromtrekking verleden tijd, ook voor donkere kleuren en grote formaten - getest bij 90° C); tijdswinst (assemblage van een Magnetude-systeem duurt maar 6 minuten t.o.v. 2 uur voor een klassiek gelijmd paneel); inbraakveilig; callage (met de Magnetude kunt u steeds de deur perfect calleren); onzichtbare montage van de deurtrekkers; schade (bij Magnetude kan het vulpaneel als voorlopig paneel worden geplaatst. De opdekplaat kan later gemonteerd worden. Dat vermijdt discussies n.a.v. schade tussen het winddicht maken en de oplevering van de werken); onderdelen vervangen (de Magnetude biedt de mogelijkheid om alle delen van de deur afzonderlijk te vervangen).


HORREN INDUSTRIE NEDERLAND
Plissédeur 28 mm in vast frame (schroefkader)

De Plissé 28 in vast frame is een nieuw type plisséhordeur waarbij nagedacht is over het hoogste gebruikers- en montagegemak. Groot voordeel is dat de Plissé 28 rechtstreeks OP het kozijn geplaatst kan worden. De plissédeur zit in een aluminium kader van slechts 28 mm dik welke d.m.v. 4 schroeven zeer eenvoudig te plaatsen is. Het geplisseerde gaasdoek is in zwart en grijs verkrijgbaar. Dankzij het speciale lagersysteem schuift de Plissé 28 zeer licht, geruisloos en worden de koorden minimaal belast. De Plissé 28 is zowel binnen als buiten te gebruiken. Op single deuren wordt de Plissé 28 single toegepast en op dubbele deuren of schuifpuien kan de plissé 28 in zwevende uitvoering worden gebruikt. Standaardkleuren zijn: RAL-9016 (wit), RAL-9001 (crème), RAL-7016 (antraciet grijs). Alle overige RAL-kleuren op aanvraag. De plissé 28 is verkrijgbaar in enkele uitvoering tot 160 cm en in zwevende uitvoering tot een breedte van 260 cm en 240 cm hoog.


MABO-LIFTING
Aisle-Master smallegangheftruck bereikt nieuwe mijlpaal

De 15.000Aisle-Master smallegangheftruck werd onlangs voorgesteld door Combilift. Deze zal bij Nestlé voor een efficiëntere goederenopslag zorgen. De Aisle-Master zal tijdens Polyclose te zien zijn op de stand van Mabo-Lifting. Deze smallegangheftruck is een vrij recent concept die een alternatief biedt voor de reachtruck. Het toestel werkt echter in nog smallere gangen – vanaf 1,6 m breed – en kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Doordat het toestel in zeer smalle gangen kan werken, kan er meer gestockeerd worden op dezelfde oppervlakte. Bovendien zorgt de roterende mast ervoor dat het zicht op de goederen beter is, waardoor schade aan goederen tot een minimum verminderd wordt, en het werken ergonomisch veel aangenamer wordt. Recent werd er een nieuwe versie van de Aisle-Master gelanceerd die een capaciteit heeft tot 3 ton.


METAFA HOLLAND
Snelle sleutelprofiel-herkenning en vastdraaibaar veiligheidsbeslag

Metafa Keyline introduceert tijdens Polyclose de Camillo Reader Advanced, dit is een onmisbare machine voor de moderne sleutelmaker. De Camillo Reader Advanced is in staat om binnen ca. 20 seconden aan te geven welk sleutelprofiel u kunt gebruiken als duplicaat sleutel. Bovendien kunt u ook uw eigen sleutelprofielen toevoegen en aangeven op welke haakpositie deze hangen bij u aan de sleutelwand. Metafa introduceert daarnaast ook het nieuwe vastdraaibare aluminium veiligheidsbeslag van Dieckmann. De veiligheidslangschilden die extra voorzien zijn van een kerntrekbeveiliging, krijgen daarbij een speciale vastdraaibare deurkruk aan het langschild. Dit geeft u een nog fijnere bediening voor uw toegangsdeur. In deze serie komt er ook een deurkrukmodel welke geschikt is voor toepassing op nood- en paniek/vluchtdeuren volgens de norm EN 179.


RD GROUP
Nieuwe hybride buitendeuren Axino

Axino staat voor ‘Acces Innovation’ en combineert het beste uit de wereld van hout, aluminium en pvc in een totaal nieuw concept. Met zijn hybride buitendeuren opent Axino een nieuw tijdperk in de wereld van de woningbouw. Hybride deuren zijn superisolerend, inbraakwerend, stabiel, adembenemend mooi, verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren en dit in een onbeperkt modelgamma en alle mogelijke maatwerk. Met de hybride deuren van Axino kunnen wij ook replica’s maken van oude houten deuren met eventuele recuperatie van bestaand smeedwerk of sierbeslag… De deur is opgebouwd uit een kunststof kaderprofiel, een zeer stevig aluminium vleugelprofiel en binnen- en buitenplaat in Modified Wood Composite. Deze deuren zien eruit als houten deuren en zijn verkrijgbaar in alle gangbare kleuren van PVC en aluminium.


ROGIERS-VANPOUCKE
Gloednieuw hoogperformant 4-assig CNC-center 

Op Polyclose 2020 stelt Rogiers de allerlaatste nieuwigheden voor binnen hun gamma aluminium bewerkingsmachines. Blikvanger hierbij is de FOM FMC 470, een volautomatisch werkcenter met 4 interpolerende assen voor de bewerking van aluminium profielen met een doorsnede van 250x230 mm en stalen buizen tot 2 mm dik. Een met vloeistof gekoelde elektrospindel (7 kW) met een maximale rotatiesnelheid van 20.000 tpm maakt de productie van op maat gemaakte en gefreesde elementen mogelijk. Naargelang de configuratie is het mogelijk om tot 10 numeriek gestuurde assen te besturen. De ergonomische lijnen van de nieuwe FOM-beschermkap verzekeren een uitstekende zichtbaarheid tijdens de bewerkingen, terwijl het verlichte logo op zijn beurt de machinestatus in een oogopslag weergeeft. Het werkcenter onderscheidt zich door zijn technologisch hoogstaande gepatenteerde onderdelen, zoals het onderstel en het exclusieve dynamische X-FLOW smeersysteem voor de gereedschappen.


TRYMA
CNC-gestuurde vierhoekenpers; uniek in de markt

Op de stand van Tryma Machines kan u een volledig CNC-gestuurde vierhoekenpers met automatische in- en uitvoer bezichtigen. Deze machine stelt zich op basis van de data uit het werkvoorbereidingspakket automatisch in. Niet alleen de breedte en hoogte van het frame, maar ook de klemmen en messen worden automatisch ingesteld op basis van het profieltype. Dit betekent dat alle profielen met dezelfde messen bewerkt worden en er dus nooit meer handmatig gewisseld hoeft te worden. Deze hoekenpers is uniek in de markt.